کد خبر: ۴۱۴۸۱
۰۸:۳۲ -۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱

نگاه اشتباه دولت و مجلس به اقتصاد/ منع واردات لوزام خانگی خون مردم را در شیشه کرد

احمد علیرضابیگی گفت: مردم امیدوار هستند با هماهنگی که بین قوا به وجود آمده، نتیجه عینی و آثاری از بهبود وضعیت را ببینند و حس کنند، منظور این نیست که لمس طلایی باشد، چراکه معجزه نمی‌شود؛ اما باید آثار کار‌ها و اقدامات و تغییر دیده شود، اما هنوز دولت نتوانسته کادر خود را بچیند و دخالت‌های عجیب و غریبی در انتصابات انجام می‌شود.

لوازم خانگی

نشان تجارتبرخی اتفاقات اخیر در کشور و مسئله گرانی‌های افسارگسیخته و رها شده در همه کالا‌ها و اقلام از جمله، خوراک، پوشاک، آموزش، بهداشت و درمان و حمل و نقل که به گفته یکی از مسئولان قوا دیگر نمی‌شود از گرانی‌ها دفاع کرد، نکات قابل تاملی هستند که لازم است درباره چرایی آن‌ها و عدم‌ثبات‌شان، بحث و تبادل‌نظر کرد.

احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس در همین خصوص به اقتصاد۲۴ گفت: نگاه دولت و مجلس به اقتصاد، نگاهی اشتباه است؛ در واقع اقتصاد را یک موجود بی‌جان مکانیکی می‌دانند که در صورت فشار به یک طرف، طرف دیگر مثل اهرم الاکلنگ بالا می‌رود، در حالی که این‌طور نیست. برای مثال، چاره جلوگیری از قیمت بالای اجاره خانه و هزینه مسکن را در عوارض و مالیات برای خانه‌های خالی دیدیم تا صاحبان این خانه‌ها، ملک‌های خود را در بازار، بیشتر عرضه کنند که در این صورت، طبیعتاً قیمت اجاره خانه کاهش پیدا می‌کند.

وی افزود: قیمت مسکن با اقدامات صورت گرفته کاهش پیدا نکرد. صاحبان سرمایه برای حفظ ارزش سرمایه‌شان به جای اینکه سرمایه خود را در بازار ارز و سکه و خودرو، سرمایه‌گذاری کنند، در بخش مسکن سرمایه‌گذاری کرده بودند که در همین راستا، هم خانه ساخته شده بود و هم به تبع آن، تعدادی شاغل شده بودند، اما به جای اینکه این شلاق را به جان دولت بکشیم که چرا سبب شدی ارزش پول ملی کشور تغییر پیدا کند، این شلاق را به جان این صاحبان سرمایه و مسکن کشاندیم که چرا خانه ساخته‌اید.

این عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور اظهار کرد: صاحبان سرمایه به دنبال منفعت هستند و در پی اقدام مذکور، سرمایه خود را از کشور خارج کرده‌اند. به عنوان مثال، در ترکیه یا دبی یا کشوری دیگر، سرمایه‌گذاری می‌کنند که این کار، در نتیجه همان نگرش اشتباه به اقتصاد است، در حالی که اقتصاد، موجود زنده است و نفس می‌کشد.

علیرضابیگی با تاکید بر اینکه نمی‌توان طرح‌های مقطعی و ضرب‌الاجلی را در حوزه اقتصاد اجرا کرد، تصریح کرد: در واقع نمی‌توان به طور مثال گفت از امروز واردات لوازم خانگی ممنوع شود، چراکه نتیجه آن این می‌شود که با افزایش قیمت در این بخش، خون مردم را در شیشه می‌کنند؛ بنابراین حوزه اقتصاد به این شکل نباید اداره شود و اگر واقعاً می‌خواهیم از تولید داخل حمایت کنیم، باید در قالب یک برنامه همه‌جانبه باشد تا هم از مردم و هم از تولید‌کننده حمایت لازم صورت بگیرد.


بیشتر بخوانید: عامل گرانی لوازم خانگی چیست؟ / تعویق درخرید لوازم خانگی به ضرر مردم و تولید کننده است


وی افزود: موضوعات اقتصادی نمی‌تواند دفعتی باشد و باید طبق طرح و برنامه هدایت شود. رهبر معظم انقلاب فرمودند که ما این طرح جلوگیری از واردات لوازم خانگی را با نیت خیر و حمایت از تولید داخلی اعلام کردیم، اما نتیجه این شد که خون مردم را در شیشه کردند؛ در حوزه اقتصاد نمی‌شود به این شکل تصمیم گرفت.

عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی با اشاره به اوضاع کنونی کشور، گفت: مردم امیدوار هستند با هماهنگی که بین قوا به وجود آمده، نتیجه عینی و آثاری از بهبود وضعیت را ببینند و حس کنند، منظور این نیست که لمس طلایی باشد، چراکه معجزه نمی‌شود؛ اما باید آثار کار‌ها و اقدامات و تغییر دیده شود، اما هنوز دولت نتوانسته کادر خود را بچیند و دخالت‌های عجیب و غریبی در انتصابات انجام می‌شود. در واقع دولت هنوز جاگیر نشده تا بتواند کار خود را انجام دهد.

علیرضابیگی یادآور شد: از طرف دیگر، دشمن هم که ساکت نمی‌نشیند و به طور دقیق همه مسائل را رصد می‌کند. کشوری که ادعای انقلابی‌گری دارد و با نظام سلطه پنجه در پنجه انداخته، نمی‌تواند احساس امنیت کند. اینکه از جنس مخالف برای پروژه نفوذ استفاده می‌شود، یک مسئله کاملا ًطبیعی است، اما دستگاه‌های امنیتی ما چطور توانستند چنین غفلتی داشته باشند.

عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور گفت: مثل روز روشن است که در ابعاد مختلف، نفوذ اتفاق افتاده است و مسئولان ما به راحتی یا بازی می‌خورند یا اینکه اصلاً ورود لازم به موضوع را ندارند. البته این مسائل به دلیل عدم‌وجود حزب در کشور ما است. حزب بایستی کادر تربیت کند، چراکه قرار نیست ما مرکز تعلیم و تربیت فرماندار و بخش‌دار باشیم و اگر حزب داشته باشیم، یا در قدرت هستند یا خارج از قدرت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: حزبی که در قدرت نیست، همه مسائل کشور و کار‌هایی که حزب غالب انجام می‌دهد را رصد می‌کند؛ بنابراین افراد خود را تربیت می‌دارد تا به مردم اثبات کند به حزب ما رای دهید چراکه عرضه بیشتری برای اداره کشور داریم. در واقع باید رقابت ایجاد شود که در حال حاضر وجود ندارد. به عنوان نمونه گفته می‌شود حزب اصولگرا و اصلاح طلب داریم، در حالی که معلوم می‌شود هر دو مثل هم هستند.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون